субота, 24. јун 2017.

Amiška salata sa makaronama ( Amish Macaroni Salad )

Odlična salata uz roštilj


Sastojci: 300 g sitnijih makarona, 5-6 struka mladog luka ili 1 manja glavica ljubičastog luka, 3 šipke celera,3 tvrdo kuvana jaja, 1 mala krupno izrendana šargarepa,1 osrednji krastavac,150 g majonez,150 g kisele pavlake ili gustog grčkog jogurta, sok od 1 limuna, ili po ukusu,3 kašike senfa,
po ukusu biber i so

Priprema: Skuvati makarone, ocediti ih od tečnosti i isprati pod mlazom hladne vode. Ostaviti ih da se ocede.Skuvati tvrdo kuvana jaja, ohladiti ih i oljuštiti.U zdelu staviti majonez, kiselu pavlaku ili gusti grčki jogurt, dodati limunov sok, senf, so i biber i umutiti u glatku masu. Ostaviti sa strane.

Svo povrće očistiti i iseckati, krastavac nemojte da ljuštie, ja koristim one mini krastavce i iseckala sam 3 komada na male sitne kockice a mladi luk na sitnije kružiće.
Oceđene makarone staviti u veću zdelu, dodati svo iseckano povrće i krupnije izrendanu šargarepu, preliti sa pripremljenim prelivom, dodati isečena, na kockice, kuvana jaja,dobro izi nežno izmešati, probati da li je još šta potrebno.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti bar sat vremena da se ukusi sjedine.
Poslužiti uz roštilj a može da bude i samostalni letnji obrok.
Salata je odlična i sledećeg dana.

1 коментар:

  1. Анониман26. јун 2017. 01:16

    Drago mi je da si postavila ovaj Amiški recept. Oni zaista imaju izvrsnu kuhinju. Divna salata

    ОдговориИзбриши