четвртак, 22. јун 2017.

Hladna gazpacho supa od lubenice

Ovo vam je perfektno rashladjenje za ove tople dane.


Sastojci: 3 kg lubenica,1 osrednji krastavac, očišćen od semenki i isečen na sitne kockice,1/2 žute paprike, isečene na kockice, 2 kašike sitno seckanog bosiljka, 2 kašike sitno seckanog peršuna, 3 kašike crvenog vinskog sirćeta, 2 kašike sitno seckane ljutike/aljme,2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 3/4 kašičice soli

Priprema: Lubenicu očistiti od kore, pa je iseći na sitnije kocke.

U posudu staviti lubenicu isečenu na kockice, krastavac, žutu papriku, bosiljak, peršun, vinsko sirće, ljutiku/aljmu, ulje i so.

Staviti u blender 750 ml smese pa sve to smrviti, sipati u posudu, u kojoj ćete poslužiti gazpacho, uzeti još 750 ml smrviti i to sipati u posudu, pa ostatak lubenice sipati u smrvljenu smesu, dobro promesati i ostaviti da se ohladi.

Poslužiti  dobro rashlađen gazpacho.

Prijatno!!!!

3 коментара: